Alle mogelijkheden aangrijpen

In Nederland is de zorg goed geregeld. Althans, dat denkt iedereen en dat is geen gekke gedachte. Er is zeker voldoende zorgaanbod, maar helaas wordt er ook heel veel niet of maar gedeeltelijk vergoed. Omdat we voor Noor alle mogelijkheden willen aangrijpen om zich te ontwikkelen, zoeken we continu naar kansen. Deze worden in allerlei vormen van therapieën aangeboden. Omdat veel therapieën niet of nauwelijks vergoed worden door de verzekering of het PGB is er dus geld nodig om deze therapieën toch voort te kunnen zetten.

Noor heeft veel baat bij deze therapieën. Zo heeft ze deze zomer geleerd om zelfstandig van lig naar zit te komen! Klinkt misschien heel makkelijk, maar voor ons was dat een enorme overwinning en geeft dat ons hoop op nog meer ontwikkeling!

Aangepaste rolstoelbus

Een ander voorbeeld is een hele praktische: Sinds april  2020 hebben we een aangepaste rolstoelbus. Dat was onze eerste hele grote uitgave voor het vervoeren van Noor. Hier zijn we heel erg blij mee. Noor kan overal mee naar toe, gewoon in haar eigen rolstoel en met haar broer en zus aan haar zijde. Veel mensen denken dat deze bus ook vanuit de Gemeente of WMO gefinancierd wordt, maar dat is niet zo. De bus is voor eigen rekening. Sterker nog, zelfs de meest ideale aanpassing die wij nodig hadden in de bus, werd helaas maar voor 2/3e vergoed. Maar goed, we zijn heel blij met de bus en met de aanpassing!

Noor bij de bus

Parkeerplek

Dan nog een parkeerplek voor de deur, zodat je altijd makkelijk in en uit kunt rijden. Dus een invalideplek bij de gemeente aangevraagd en goed geregeld. Wat veel mensen niet weten, de factuur van bijna 500 euro moet wel gewoon betaald worden. Nogmaals, geen zielig verhaal, maar je snapt dat wij dit soort bedragen liever steken in de ontwikkeling van Noor.

Eigen plek in huis

We hebben in 2021 een eigen plek voor Noor gerealiseerd. Wij zijn hier echt enorm blij mee.  Ruim twee jaar zijn we bezig geweest te bedenken hoe we een oplossing konden vinden voor de immobiliteit van Noor. Diverse opties zijn de revue gepasseerd, zoals verhuizen, een inpandige lift, een lift buitenom, een woon-unit in de achtertuin en uiteindelijk een aanbouw. Deze laatste was de beste optie, want zo hebben we een duurzame oplossing gelijkvloers voor Noor. Zij kan nu gewoon zelfstandig naar haar kamertje! En met haar eigen plekje beneden kan zij groeien in onder andere haar zelfstandigheid. Ze hoeft nu niet meer telkens naar boven en beneden getild te worden. De gemeente heeft hier wel bij geholpen maar lang niet alle kosten werden vergoed. Ook hier geldt het credo "goedkoop en adequaat", maar dat is helaas niet altijd de beste oplossing voor in dit geval Noor. En wij willen gewoon het beste voor Noor!

Geen financiële barrière voor de toekomst van Noor

Kortom, wij hebben als doel om met deze Stichting Friends4Noor geld op te halen om geen enkele financiële barrière te hebben voor de ontwikkeling van Noor voor nu en in de toekomst. Denk hierbij aan praktische zaken, zoals vervoer, brandstofkosten en woonvoorzieningen, maar zeker ook therapieën op maat, hulpmiddelen en andere zaken die noodzakelijk zijn. Graag willen wij ook sparen voor Noor haar toekomst. Niemand kan in de toekomst kijken, maar ook wij willen Noor graag (financieel) blijven ondersteunen als ze 15, 20 of 25 jaar oud is

 

Donatie

Een donatie voor de toekomst voor Noor zouden wij geweldig vinden!  Dit kan heel makkelijk via deze betaallink. Je kan het bedrag aanpassen in ieder gewenst bedrag!

 

Doneer via iDeal