Alle mogelijkheden aangrijpen

In Nederland is de zorg goed geregeld. Althans, dat denkt iedereen en dat is geen gekke gedachte. Er is zeker voldoende zorgaanbod, maar helaas wordt er ook heel veel niet of maar gedeeltelijk vergoed. Omdat we voor Noor alle mogelijkheden willen aangrijpen om zich te ontwikkelen, zoeken we continu naar kansen. Deze worden in allerlei vormen van therapieën aangeboden. Omdat veel therapieën niet of nauwelijks vergoed worden door de verzekering of het PGB is er dus geld nodig om deze therapieën toch voort te kunnen zetten.

Noor heeft veel baat bij deze therapieën. Zo heeft ze deze zomer geleerd om zelfstandig van lig naar zit te komen! Klinkt misschien heel makkelijk, maar voor ons was dat een enorme overwinning en geeft dat ons hoop op nog meer ontwikkeling!

Aangepaste rolstoelbus

Een ander voorbeeld is een hele praktische: we hebben sinds een aantal maanden een aangepaste rolstoelbus. Hier zijn we heel erg blij mee. Noor kan overal mee naar toe, gewoon in haar eigen rolstoel en met haar broer en zus aan haar zijde. Veel mensen denken dat deze bus ook vanuit de Gemeente of WMO gefinancierd wordt, maar dat is niet zo. De bus is voor eigen rekening. Sterker nog, zelfs de meest ideale aanpassing die wij nodig hadden in de bus, werd helaas maar voor 2/3e vergoed. Maar goed, we zijn heel blij met de bus en met de aanpassing!

Noor bij de bus

Parkeerplek

Dan nog een parkeerplek voor de deur, zodat je altijd makkelijk in en uit kunt rijden. Dus een invalideplek bij de gemeente aangevraagd en goed geregeld. Wat veel mensen niet weten, de factuur van bijna 500 euro moet wel gewoon betaald worden. Nogmaals, geen zielig verhaal, maar je snapt dat wij dit soort bedragen liever steken in de ontwikkeling van Noor.

Eigen plek in huis

Ook zijn we bezig met het realiseren van een eigen plek in huis voor Noor waardoor ze meer zelfstandigheid kan ontwikkelen. Daarbij hoeft ze dan niet telkens meer naar boven en beneden getild te worden. De gemeente helpt hier wel bij, maar vergoed lang niet alle kosten. Ook hier geldt het credo "goedkoop en adequaat", maar dat is helaas niet altijd de beste oplossing voor in dit geval Noor. En wij willen gewoon het beste voor Noor!

Tussenstand

  • € 50.000
  • € 40.000
  • € 30.000
  • € 20.000
  • € 10.000
  • € 0

Geen financiële barrière voor de toekomst van Noor

 

Sinds april hebben we een rolstoelbus. Dat was onze eerste hele grote uitgave voor het vervoeren van Noor. Nu staan we voor een volgende grote financiële uitgave, waarschijnlijk de allergrootste: een aanbouw aan ons huis!

Al ruim twee jaar zijn we bezig te bedenken hoe we een oplossing kunnen vinden voor de immobiliteit van Noor. Diverse opties zijn de revue gepasseerd, zoals verhuizen, een inpandige lift, een lift buitenom, een woon-unit in de achtertuin en uiteindelijk een aanbouw. Deze laatste is de beste optie, want zo hebben we een duurzame oplossing gelijksvloers voor Noor. Noor kan straks gewoon zelfstandig naar haar kamertje!

Nu nog tillen we Noor naar boven. Een paar keer per dag op en neer. Hetzelfde geldt voor de douche en het toilet. Met deze aanbouw aan onze woning, bouwen we voor Noor een kamer en een badkamer aan. De aangepaste badkamer zorgt voor betere hoogtes, meer ruimte en meer zelfstandigheid.

Een lang traject met veel afwegingen die gemaakt zijn. Wat is het beste voor Noor, wat kan, wat mag en wat is praktisch haalbaar? Na onze keuze was het volgende traject om een bouwvergunning te krijgen. Ondanks dat het duidelijk om een zorgbehoefte gaat, zijn en blijven de regels erg streng. Gelukkig hebben we met behulp van een advocaat en de aannemer succesvol goede, passende plannen ingediend die in het straatbeeld passen. Dit betekent dus nu dat we eindelijk plannen kunnen maken om te gaan bouwen. Ook hiervoor vergoed de gemeente (WMO) een deel van de kosten, maar wederom niet alles. Met een donatie aan de Stichting Friends4Noor helpt u mee om een mooie, fijne leefruimte aan onze woning te bouwen speciaal voor Noor, die zorgt voor jarenlang woonplezier! Wij danken u alvast voor uw donatie. Hoe groot of hoe klein dit bedrag ook is, elke steen telt!

 

Doneer via iDeal